• Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube Channel

Over ons

Productie van eigen modellen

VOLTRON® kiest bewust voor het aanbieden van topkwaliteit.
Met reeds 7 jaar ervaring is VOLTRON® uitgegroeid tot dé speler die door gerenommeerde architectenbureaus, bouwheren, interieur architecten, studiebureaus,… als partner wordt gekozen bij het uitvoeren van projecten.
Al onze LED-verlichting wordt door VOLTRON® zelf produceerd. Het volledige productieproces is in eigen beheer. Aan de bron staan we in voor de aankoop van de LED 'dies' , het hart van de technologie.
Vervolgens ondergaan deze ‘dies’ het encapsulatie proces, om dan te worden verwerkt in de productie van LED strips, in het COB (Chips On Board) proces of als unieke component (bvb. in verstralers).

Elke geproduceerde eenheid ondergaat een spectrofotokleurtest die zorgt voor een optimale kwaliteitsborging. Van elke type verlichting zijn .IES files beschikbaar zodat de technische eigenschappen op een eenvoudige manier in gespecialiseerde software (DIALux of gelijkwaardig) kan worden gebruikt voor het uitvoeren van simulaties en lichtstudies. .
Ons super enthousiast team van 20 mensen staat u graag met raad en daad bij.Maatwerk

Heel wat speciale toepassingen vragen om maatwerk. Ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn.
U wenst bijvoorbeeld led strips op X aantal meter, met aan 1 of beide kanten stroomdraden, met of zonder connectoren... alles is mogelijk.
Onze technologie wordt toegepast bij machinebouwers, zo bvb. verlichting op industriële stikmachines en weefgetouwen, in robotica, in speeltoestellen, maar ook in interieurs door keukenbouwers, meubelmakers, enz...
Het voordeel van maatwerk is dat wij u als klant een kant en klaar product kunnen leveren, gemaakt naar uw wensen, wat u de tijd en energie bespaart om standaardproducten aan te passen voor uw specifieke noden. Vraag vrijblijvend meer informatie over onze mogelijkheden.Kwaliteit garandeert levensduur en dus lage Total Cost of Ownership

Wij krijgen zeer regelmatig de vraag waaruit de verschillen bestaan als het gaat over kwaliteit van LED-verlichting.
De kwaliteit wordt beïnvloed door zowel hoog-technologische factoren (het type LED die, de uitvoering van het fosforing en encapsulatie proces, de kwaliteit van de voeding) en als een aantal factoren verbonden aan de opbouw van het toestel en de materiaalkeuzes.   
Vooral deze laatste zijn belangrijk voor een optimale wartmeafvoer (de dikte van het koper PCB, het type aluminium,…).
Wij vertellen u er graag meer over in onze showroom of kantoren.
Kwalitatieve LED verlichting geïnstalleerd op een professionele en deskundige wijze staat garant voor de laagste totale kost. 
Eens de verlichting is geplaatst vervalt het energieverbruik op een fractie in vergelijking met andere types van verlichting. 
Daarenboven zorgt de hoge kwaliteit dat gedurende de levensduur (tot 50.000 branduren) slechts het absoluut minimum aan technische interventies voor herstelling en vervanging van componenten dient plaats te vinden.

Onze skills

Wij bieden u als klant een keuze uit een brede waaier van diensten.

Product design & innovatie 95%

Lichtstudie's en project begeleiding 70%

Dienst na verkoop 100%

Groothandel 100%

Opleiding 90%

Tevreden houden van onze klanten 100%


Wij hanteren een precieze strategische werkwijze om uw visie in uw concept toe te passen en om zo uw project samen tot een goed einde te brengen.
Centraal daarin staan het bereiken van vooropgestelde targets en meetbare resultaten voor onze klanten. Door innovatie, kwaliteit en meedenken met onze klanten bereiken we dat eindpunt dat u als klant voor ogen hebt !


Onze uitdaging

Wij rusten nooit uit aan een punt waar we denken iets te hebben bereikt. Wij blijven doorgaan en meedenken met onze klanten. Wij bestuderen de markt en zoeken een perfect product die aan deze vraag kan voldoen.
Onze producten, klanten en projecten zijn onze topprioriteit. Door het voortdurend opvolgen, begeleiden en voorzien van de nodige opleidingen kunt u als klant met een gerust gemoed ieder project samen met ons aangaan.

We zijn gedreven

The sky is the limit zeggen ze, bij ons is het net dat punt waar velen stoppen bij die limiet waar wij net dat tikkeltje verder gaan.

A dream doesn't become reality through magic; it takes sweat, determination and hard work. Colin Powell

Hoe we u als klant dienen

Veel klanten hebben geen tijd om stil te staan bij bepaalde complexe parameters van hun projecten. Daarvoor willen ze een beroep doen op ons 17 koppig team die u graag bijstaan in het project :

  • Voorstudie van het project
  • Begeleiding in de communicatie en het overleg met de opdrachtgever
  • Lichtstudie
  • Subsidies voor grotere projecten
  • Financiële berekeningen
  • Eventuele uitvoering via partners, klanten